Vágólapra másolva!
Vasárnap Tápiószentmártonban folytatódik a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. A Kincsem Lovasparkban megrendezésre kerülő állomásról – amely igazi kuriózum lesz, hiszen ez a magyar kupa egyetlen füves pályás megmérettetése – az Airnergy Akadémia csapatát mutatjuk be. 

A 2008-ban alapított klub elsősorban az utánpótlás képzéssel foglalkozik. Gabura Gyula csapata tavaly a Budapest Döntő megnyerésével tette le a névjegyét a minifutballban, ahol idén is esélyesek.

Legismertebb játékosaik a DVTK-ban és Mezőkövesden is megforduló George Menougong és a 101-szeres futsalválogatott Nagy Gábor 'Futre'.

Nagyon jó erőkből áll az Airnergy Forrás: Vaszko Viktor

„A kispályás labdarúgással az 1990-es évek környékén ismerkedtem meg. A Csepeli Csődörök nevű baráti társaságban kezdtem innen lépkedtem fel a ranglétrán. A kispályás labdarúgás bármelyik ágaztáról is van szó, nagyon szeretem. A medicinlabda is jöhet, az a lényeg, hogy barátok között legyünk és mindenki jól érezze magát" – árulta el Nagy Gábor.

Nagy Gábor már a minifutball-válogatottat is segíti Forrás: Vaszko Viktor

„Klubunk 2008-ban alakult és a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásképzésre. Elsődleges cél, hogy tanítványaink számára örömöt szerezzen a foci, és elkötelezetté váljanak a sportág számára. Az egyesületi célkitűzések standardjai: a fegyelem, a figyelem, a viselkedés, az instrukciók elfogadása, a csapatmunka, az egészséges életmód betartása. A csapatmunka fejlesztése magában foglalja az olyan jelzőket, mint kommunikációs képesség, vezetés, önzetlenség és versenyképesség, melyek nemcsak a futball, hanem a legtöbb hivatás sikeréhez is szükségesek.

– mondta az Airnergy Hungay Football Club csapatvezetője, Gabura Gyula.

Gabura Gyula szívügyeként tekint a klubra Forrás: Vaszko Viktor

A klub célja, hogy dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülményeket teremtsenek, annak érdekében, hogy

a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzenek, akik élvonalbeli csapatokban játszanak majd.

Szervezettségében, szakmai munkájában, arculatában, gazdálkodásában egyaránt, egy előre mutató, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klubot szeretnének felépíteni.

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!