A Ronaldo csapatától kirúgott edzőt nevezték ki a Napoli élére

Olympique de Marseille v Club Atletico de Madrid - UEFA Europa League Final  Rudi Garcia Olympique de Marseille v Atletico de Madrid Olympique Marseille-Atletico Madrid UEFA Europa League final UEFA Europa League Olympique de Marseille Atletico de Madrid
Rudi Garcia szerint a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat
Vágólapra másolva!
A francia Rudi Garciát nevezték ki az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Napoli vezetőedzőjének.

Az 59 éves szakember elődje, Luciano Spalletti 1990 után először vezette bajnoki címre a nápolyi együttest a Serie A legutóbbi kiírásában, s bár a szerződése 2024-ben járt volna le, ő az idény végén mégis távozott.

A Napoli csütörtökön a weboldalán jelentette be Garcia érkezését, de arról nem számolt be, hogy mennyi időre szóló megállapodás kötött a trénerrel.

Rudi Garcia lett a Napoli edzője Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro

A francia szakember legutóbb az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi al-Nasszr edzője volt, de ott nyolc hónap után, áprilisban közös megegyezéssel szerződést bontottak vele. A szaksajtó korábban arról írt, hogy Garciának nézeteltérései voltak a portugál sztárral.

Garcia 2013 és 2016 között az AS Romát irányította, de dolgozott már hazájában többek között a Lille-nél, az Olympique Marseille-nél és az Olympique Lyonnál is.