Vágólapra másolva!
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi vezetősége megegyezett a Ferencvárossal Zeljko Gavric átigazolásának ügyében, aki tavaly szeptembertől kölcsönben szerepelt a DAC-nál. A szerb szélsővel 2026 júniusáig szóló szerződést kötöttek.

"Zeljko Gavric továbbra is klubunk sárga-kék színeit fogja viselni! A DAC és a Ferencváros ugyanis megegyeztek a szerb futballista végleges átigazolásáról, kivásárolva a magyar bajnokkal kötött kontraktusából. A 22 éves támadójátékossal, aki tavaly ősztől szerepelt a Csallóközben, ezt követően 2026. június 30-ig szóló szerződést kötöttünk" - számolt be a közleményében a DAC.

A belgrádi Crvena zvezda neveltje múlt szeptember elején érkezett Dunaszerdahelyre kölcsönben a 2022/23-as szezon végéig. A csapat egyik kulcsemberévé vált, amely pár hete a klubtörténet harmadik ezüstérmét szerezte, sérülés miatt azonban kénytelen volt kihagyni a tavasz végét. A DAC mezében eddig 15 mérkőzésen 2 gólt szerzett a Fortuna Ligában.

Zeljko Gavric végleg a DAC-hoz került Forrás: Lelkes Erno/DAC

„Gyors és egy egyértelmű döntést hoztam, kiválóan érzem magam Dunaszerdahelyen, a csapattal pedig komoly célokat érhetünk el. Boldog és szerencsés vagyok, amiért a pályafutásom ebben a klubban folytatódik, ahol kiváló csapattársak és edzők vesznek körül. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező idényekben komoly sikereket érünk majd el" – nyilatkozta a szerződése aláírását követően Zeljko Gavric.

„Kölcsönjátéka során Zeljko megmutatta a minőségét. Sajnálatos sérüléséig a kezdőcsapatunk stabil tagja volt. Hatalmas erőfeszítéseket tettünk azért, hogy Zeljkót végleg leigazolhassuk, amit a sérülése bonyolított. Több szakorvosi véleményt is meghallgattunk, ezek alapján 3-4 héten belül rendben lesz. A klubnál mindenki nagyon várja, hogy együtt dolgozhassunk vele, és segítségével elérjük közös céljainkat és tovább fejlődjünk" – mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.