Vágólapra másolva!
A Paks alig egy hete jelentette be, hogy a korábbi U21-es válogatott védő, Tamás Olivér a következő szezont kölcsönben az FC Birkirkaránál tölti. A 22 éves labdarúgó ki is utazott a szigetországba, ahol aláírta a szerződését, ám mégsem a kupagyőztesnél kezdi meg az új idényt.

Tamás Olivér a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt őszintén arról, hogy mit tapasztalt a külföldi klubnál.

Lassan két hete, hogy a menedzsereim jelezték, lenne lehetőségem Máltán futballozni, egy nappal később pedig a szerződést is elküldte a Birkirkara. Június tizenkilencedikén, hétfőn elrepültem Máltára, másnap aláírtuk a megállapodást, ám két nappal később a kérésemre fel is bontottuk.

Nem tagadom, zavar, ami történt, hiszen úgy indultam neki, a Máltai Kupa győztesénél folytatom a pályafutásomat, és lesz lehetőségem az Európa-konferencialigában pályára lépni: nem így alakult, de szerencsére a klub vezetői korrektek voltak, és pénteken már haza is utaztam" – mesélte a védő, aki minden bizonnyal az NB II-ben szereplő Nyíregyházánál folytatja pályafutását.

Tamás Olivér két napig volt csupán a máltai kupagyőztes játékosa Forrás: paksifc

A kárpátaljai születésű, korábbi magyar U19-es és U21-es válogatott futballista a Ferencvárosban nevelkedett, majd megfordult Fehérváron és Budaörsön mielőtt 2021-ben Paksra igazolt. A futballista eddig 38 NB I-es összecsapáson jutott szóhoz, de a mögöttünk hagyott idényben bakteriális fertőzés, illetve sérülések miatt mindössze három bajnokin lépett pályára.