Vágólapra másolva!
Sztanyiszlav Csercseszov távollétében a Ferencváros 2-1-re kikapott az osztrák bajnok, és biztos Bajnokok Ligája-csoportkörös Red Bull Salzburgtól az ausztriai edzőtábor második felkészülési meccsén.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Fradi orosz szakvezetője egy váratlan rosszullét miatt nem ülhetett le a kispadra, így a 17-szeres osztrák bajnok ellen Máté Csaba másodedző irányította a 34-szeres bajnok magyar csapatot.

A Fradi a Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Esiti, Zachariassen, Abu Fani – Katona, Traoré – Varga B. kezdővel lépett pályára, írja a zöld-fehér klub honlapja. Miután a mérkőzés nyilvános volt, az aprós Sankt Johann-i stadionban szép számmal voltak Fradi-drukkerek.

Ennek ellenére nem kezdett jól a Fradi: a 4. percben Esiti öngóljával előnybe került az osztrák bajnok, majd nem sokra rá már kettővel ment a Salzburg Ratkov találatával. A 19. percben Varga Barnabás nem kapott meg egy büntetőt, a folytatásra azonban jóval kiegyenlítettebbé vált a játék, a 38. percben pedig egy kontra után Kristoffer Zachariassen szépített.

A folytatásra érkezett Lisztes Krisztián, Baráth Péter és Pászka Lóránd, az előző idény végén berobbant fiatal csatár pedig szinte azonnal helyzetbe is került. Később még Botka Endre, Tosin Kehinde, Kaján Norbert, Myenty Abena, Owusu Kwabena és Tóth Alex is pályára lépett. Az NB I előző idényének gólkirálya, Varga Barnabás nem sokkal a lecserélése előtt még egyszer helyzetbe került, de egyenlíteni nem sikerült.

A ferencváros a Qarabag elleni 3-3-as döntetlen után ezúttal 2-1-re kikapott. A Fradira még egy felkészülési mérkőzés vár az ausztriai edzőtáborban, július 3-án a román élvonalbeli FC Botosani lesz a magyar bajnok ellenfele.