Puskásék óta nem volt olyan igazolás a magyar fociban, mint Szoboszlai liverpooli szerződése

Horizontal
Szoboszlaiért 20 millió eurót fizetett a Leipzig, most több mint a háromszorosát kaphatja érte
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása óriási presztízslépés az egész magyar futballnak, amelynek jelentőségét az Aranycsapat sztárjainak egykori külföldi sztárcsapatokba kerüléséhez hasonlította Szabados Gábor sportközgazdász.

Szabados Gábor szerint több évtizedes távlatban is óriási jelentőségű a liverpooli szerződés.

"Óriási presztízslépés ez az átigazolás. A magyar futball modern kori történetében még nem volt hasonló.

Igaz, hogy mondjuk, korábban Kozma István is játszott a Liverpoolban, de érte nem fizettek 70 milliót eurót.

- szögezte le a közgazdász.

Szabados emlékeztet rá, hogy a múltban többször is volt hasonló lehetőség magyar játékos (pl. Dzsudzsák Balázs vagy Détári Lajos) előtt, de azokból nem lett valóság.

Szabados szerint, ugyan ma már a nagy klubok mindent tudnak a kiszemeltjeikről, így szinte kizárt az "impulzus alapú" átigazolás, Szoboszlai szerződése azonban mégis hatással lehet a magyar játékosok megítélésére.

De szerinte ugyanilyen fontos a magyar válogatott Eb-szereplése, illetve a klubcsapatok folyamatos és látványos BL- vagy EL-szereplése, mert a sikerek hatására is máshogy néznek a magyar futballra. Példaként a délszláv országokat említette, ahol egy-egy játékos kiugró eredményei húzzák magukkal a többiek megítélését.

Az átigazolás híre nem csak Magyarországon jelent témát, hiszen a Twitteren 5 perc alatt 34 ezer lájkot kapott az átigazolással kapcsolatos hír.

Egy olyan csapat, amit az ellenfelek is tisztelnek, becsülnek. Mindenki tudja, hogy milyen az Anfield Road hangulata, milyen hangulatot teremt a You'll Never Walk Alone" - zárta gondolatait Szabados Gábor.