Vágólapra másolva!
Lassan egy hónapja tudni lehet, hogy Lionel Messi az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miamiban folytatja a pályafutását. A klub egyik tulajdonosa, David Beckham most megtörte a csendet és egy interjúban felidézte azt a pillanatot, amikor megtudta, hogy a hétszeres aranylabdás klasszis az ő csapatát választotta.

A hírek szerint az Inter Miami szerdán mutatja be hivatalosan Lionel Messit, aki a múlt hónapban jelentette be, hogy az MLS-ben folytatja karrierjét. David Beckham állítólag régóta csábította a tengerentúlra a 36 éves támadót, de visszavárta a Barcelona is, sőt a szaúdiak mesés ajánlatát is visszautasította. A játékos hivatalos bemutatása előtt az amerikai futballklub egyik résztulajdonosa, David Beckham lerántotta a leplet, és a The Athleticnek adott interjújában felidézte azt a pillanatot, amikor megtudta, hogy sikerült megszerezniük a PSG-től távozott argentin világsztárt.

Aztán meghallottam, hogy Leo bejelentette, hogy Miamiba jön. Nyilvánvalóan ez nem volt meglepetés számomra. A kezdetektől fogva mindig is azt mondtam, hogy ha lehetőségem lenne a világ legjobb játékosait Miamiba hozni, karrierjük bármely szakaszában, akkor megtenném. Ezt mindig is egyfajta kötelezettségnek éreztem a szurkolóink miatt. Szóval amikor meghallottam, hogy az egyik legjobb játékos – ha nem a legjobb – az én csapatomban akar játszani, az hatalmas pillanat volt" - árulta el David Beckham.

Beckham hatalmas pillanatnak nevezte Messi megszerzését Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Messi korábbi barcelonai csapattársa, Sergio Busquets is csatlakozik a Miamihoz, a csapat edzőjének pedig azt a Gerardo „Tata" Martinót szerződtették, aki már a Barcelonánál és az argentin válogatottnál is dolgozott együtt Messivel. A világbajnok támadó július 21-én mutatkozhat be az Inter Miamiban a mexikói Cruz Azul ellen.

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát - amelynek 2000 óta volt a tagja -, és igazolt Párizsba, a PSG-hez, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.