Vágólapra másolva!
A francia rekordbajnok Paris Saint-Germain a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy leigazolta az Interrel idén Bajnokok Ligája döntőbe jutott szlovák válogatott Milan Skriniart, valamint a Real Madridtól távozó spanyol középpályást, Marco Asensiót.

Óriási a nyári mozgolódás a Paris Saint-Germain csapatánál, amely szerdán jelentette be Luis Enrique vezetőedzői kinevezését, csütörtökön pedig a párizsi klub leleplezte első két nyári igazolását. A 60-szoros szlovák válogatott védő, Milan Skriniar ingyen érkezett a francia fővárosba, miután nem hosszabbította meg lejáró szerződését az Interrel.

A párizsi klub közleménye szerint Skriniar öt évre, 2028-ig kötelezte el magát az együttessel.
A 28 éves hátvéd öt idény alatt 246 mérkőzésen lépett pályára az Inter színeiben, összesen 10 gólt szerzett és többek között olasz bajnoki címet, illetve két-két Olasz Kupát és olasz szuperkupát nyert a milánóiakkal.

Skriniar megszerzését követően aztán a párizsiak egy újabb világsztár érkezését jelentették be, ugyanis a Real Madridtól ingyen távozó Marco Asensióval is sikerült megállapodniuk, aki 2026-ig írt alá új csapatánál.

A spanyol támadó 2015-ben igazolt a Real Madridhoz, amellyel háromszor nyert Bajnokok Ligáját, spanyol bajnokságot és európai Szuperkupát, négyszer pedig klubvilágbajnokságot. Minden sorozatot figyelembe véve 286 mérkőzésen lépett pályára a Realban, és 61 gólt, illetve 32 gólpasszt jegyzett.