Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágó mérkőzésén, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. A találkozó után Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője hangsúlyozta, hogy nem fog lemondani, azonban Kubatov Gábor, a klub elnöke a hivatalos Facebook-oldalán tudatta, hogy az orosz szakember távozik a csapat éléről.

„A Sztanyiszlav Csercseszovval történő személyes megbeszélésem eredménye, hogy nem dolgozunk tovább együtt" – írta a Facebook-oldalán a Ferencváros elnöke.

Az orosz szakembert 2021 decemberében nevezték ki a Ferencváros vezetőedzőjének, az első félszezonjában a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte a fővárosi csapattal.


A 2022/23-as szezonban is bajnok lett a Fradival, ráadásul az Európa-liga-csoportkörét megnyerte az együttesével, ezzel pedig bevezette a Ferencvárost a legjobb 16 közé.

Csercseszov történelmet írt a Fradival, ugyanis magyar csapat 2004 óta nem játszott hazai tavaszi nemzetközi kupameccset, míg a Ferencváros 48 éve.

Csercseszov 74 meccsen irányította a Ferencvárost, ez alatt 41 győzelmet, 13 döntetlent és 20 vereséget ért el a csapattal, idén tavasszal hosszabbította meg a szerződését 2024 nyaráig.

Sztanyiszlav Csercseszov távozik a Ferencvárostól Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Kubatov Gábor és Sztanyiszlav Csercseszov közötti megbeszélésről és az együttműködés befejezéséről a klub hivatalos honlapján is beszámoltak, egyúttal

kiderült, hogy a csapat irányítását ideiglenesen Máté Csaba veszi át.

Az Európa-ligában idén nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. Az első mérkőzést a Groupama Arénában rendezik jövő csütörtökön. A két gárda tavaly az Európa-ligában csapott össze a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.