Óriási botrány robbant ki a visszavonult focilegenda utolsó meccsén

Diego Godín
(FILES) Velez Sarsfield's Uruguayan Diego Godin holds a ball during the Copa Libertadores football tournament round of sixteen all-Argentine second leg match against River Plate at the Monumental stadium in Buenos Aires, on July 6, 2022. Uruguayan captian Diego Godin has decided to put an end to his career and will play his last match as professional footballer on July 30, 2023, when his current team, Velez Sarsfield, visits Huracan in the last date of the Argentine Professional League, a source of the club informed AFP on July 27, 2023. During his extensive career Godin also played for Spain's Villarreal and Atletico de Madrid, as well as in teams from Uruguay, Italy, Brazil. (Photo by Juan MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az uruguayi labdarúgó-válogatott legendás játékosa, Diego Godín vasárnap játszotta pályafutása utolsó profi mérkőzését. A találkozót a visszavonuló focista csapata elveszítette, majd a dühös szurkolók egy csoportja több labdarúgót is megtámadott és megfenyegetett.

Az Atlético Madrid korábbi védőjének, a 161-szeres uruguayi válogatott Diego Godínnak a csapata, a Vélez Sarsfield 1-0-ra kikapott vasárnap a Huracan otthonában az argentin bajnokság 27. fordulójában. A találkozó után a vesztes csapat néhány dühös szurkolója rátámadt a saját focistáikra, amikor azok visszatértek az edzőpályára, a Villa Olímpica Stadionba.

"Azért mentünk a stadionhoz, hogy elhozzuk az autóinkat és hazamenjünk. Kijöttünk, és már sötét volt, amikor az ultrák az autóikkal elénk álltak. Valószínűleg öten-hatan lehettek.

elevenítette fel a történteket Gianluca Prestianni, a Sarsfield csatára.

Gianluca Prestiannit megtámadták a dühös szurkolók Forrás: marca.com

mondta a 17 éves támadó, hozzátéve, hogy az incidens miatt alaposan átgondolja a jövőjét a klubnál.

A Boca Juniors korábbi védője, Leonardo Jara volt az, akit megfenyegettek a drukkerek. "Elhajtottak előttem az egyik autóval, majd azt akarták, hogy szálljak ki az enyémből, különben lábon lőnek" - mondta a hátvéd.

A helyi média arról számolt be, hogy a játékosok úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést a rendőrségen, de beidézték őket bűnügyi nyomozásra.

A csapat edzője, Sebastián Méndez a történtek után azt nyilatkozta, hogy a játékosai addig nem térnek vissza az edzésekre, amíg a biztonságuk nem garantált.

A 27 meccsen mindössze öt győzelmet arató Vélez Sarsfield együttese nagyon rossz formában van, csupán a 25. helyen áll a 28 csapatos argentin élvonalban.

Forrás