Vágólapra másolva!
Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának elnöke egy háttérbeszélgetésen elismerte, hogy hibázott a bíró, amikor az előző szezon utolsó fordulójában a Puskás Akadémia-Budapest Honvéd találkozó hajrájában a bennmaradásért küzdő, de végül kiesett kispestiek 0-0-s állásnál nem kaptak 11-est Szolnoki Roland kezezése után. Hanacsek azt mondta, hogy „az ítélet sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek", míg az NB I-ből kiesett Honvéd a hivatalos honlapján reagált a játékvezető bizottság elnökének szavaira és a bennmaradást jelentősen befolyásoló bíró hibára.

Szolnok kezezése után nem csak, hogy nem kapott tizenegyest a Honvéd, de a VAR-szobában ülő Iványi Zoltán nem hívta ki a monitorhoz a mérkőzést dirigáló Vad II István, pedig Hanacsek hangsúlyozta, hogy a bajnokság hajrájában felhívták arra a játékvezetők figyelmet, hogy inkább eggyel több visszanézés legyen, mert "az időszerűség nem mehet a pontosság rovására".

"Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek"

– összegzett Hanacsek, aki megjegyezte, emberi hiba mindig lesz, ez alól a VAR sem kivétel, mivel ott is emberek döntenek.

A Budapest Honvéd története során másodszor esett ki az NB I-ből Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezt követően a Budapest Honvéd a hivatalos honlapján reagált az elhangzottakra.

- olvasható a kispesti klub közleményében, melyben hangsúlyozzák, hogy az ominózus mérkőzés után az MLSZ felé is jelezték, hogy számukra elfogadhatatlan az ítélet, ezen pedig a hiba utólagos elismerése sem segít.

Megjegyzik, hogy bíznak benne, hogy a jövőben még tovább csökkenhet a súlyos hibák száma, hiszen a magyar futball érdeke, hogy elkerülhessük az ilyen eseteket.