Mbappé parádézott, már nem nyeretlen a PSG - videó

fbl Horizontal FOOTBALL
Paris Saint-Germain's Spanish forward #11 Marco Asensio (L) celebrates with Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe (R) after scoring Paris Saint-Germain's first goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and RC Lens at the Parc des Princes Stadium in Paris on August 26, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Paris Saint-Germain 3-1-re legyőzte hazai pályán a Lens csapatát, ezzel Luis Enrique együttese megszerezte első bajnoki győzelmét az idei szezonban.

A bajnok párizsi csapat két döntetlen után fogadta a Lenst. Bár Kylian Mbappét augusztus elején még azzal fenyegették, hogy ha nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését, akkor az egész szezont a lelátón töltheti, ennek ellenére az elvágyódó francia világbajnok szombaton ismét a PSG kezdőjében kapott lehetőséget, akárcsak a háromszoros BL-győztes Marco Asensio, aki egy távoli góllal szerzett vezetést a címvédőnek a 45. percben. A spanyol támadónak ez volt első gólja tétmérkőzésen a PSG színeiben.

A fordulás után Mbappé növelte a hazaiak előnyét, egy szép támadás után a tizenhatos vonaláról bombázott a kapuba.

A világbajnok sztárfocista elképesztő mérföldkőhöz ért ezzel a találattal, ugyanis a Paris Saint-Germain játékosaként immáron 300 gólból (214 gól, 86 gólpassz) vette ki közvetlenül a részét. Mbappé a folytatásban is nagy kedvvel játszott, a 90. percben pedig egy ismét eredményes volt, miután a megpattanó lövése szerencsésen behullott a kapu jobb sarkába.

Az utolsó pillanatban ugyan Guilavogui is betalálta túloldalon, de ez csupán szépségtapasz lehetett a vendégeknek. A PSG Luis Enrique irányításával először nyert az idei szezonban.

Ligue 1, 3. forduló:
PSG-Lens 3-1 (1-0) (
gólszerző: Asensio (45.), Mbappé (52., 90.), illetve Guilavogui (90+4.)