Megijedt Szoboszlaitól? Elmenekítené a fiát Liverpoolból a világbajnok édesapa

fbl Horizontal
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (C) congratulates Liverpool's Spanish midfielder Thiago Alcantara as he leaves the pitch during the FA Cup third round football match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on January 17, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az április óta csípősérüléssel bajlódó Thiago Alcantara édesapja reméli, hogy a fia nem az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpoolnál folytatja a pályafutását.

A Vörösöket 2020 óta erősítő Thiago a héten állt újra edzésbe, de nem kizárt, hogy nem tölti ki a klubnál a 2024 nyaráig szóló szerződését. Ugyan több középpályás is elhagyta a nyáron a Liverpool csapatát, a helyükre

érkeztek is új igazolások, köztük Szoboszlai Dominik, így Thiago helye egyáltalán nincs biztonságban a kezdőcsapatban.

Thiago édesapja, a brazil válogatottal 1994-ben világbajnoki címet is szerző Mazinho mindenesetre éppen most, három év után nyilatkozott arról, hogy szeretné, ha fia távozna a Vörösöktől. Mazinho – akárcsak a másik fia, Rafinha – korábban a spanyol Celta Vigo csapatában is focizott, és abban bízik, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes fia is odaigazol, részben a több játéklehetőség reményében.

Édesapja reméli, Thiago folytatja a családi szokást, és a Celtához igazol Forrás: AFP/Paul Ellis

„Még nem lehet tudni, de remélem, [hogy aláír a Celtához]. Jelenleg ez elég bizonytalan, mert más az életstílusa, de

Minden emlékem nagyon jó innen, Vigo az otthonunk, és Rafinhának is lehetősége volt ezt két szezonon át megtapasztalni.

– nyilatkozta Mazinho.

A spanyol válogatott Thiago 2020 óta 97 tétmérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben, és azóta többek között egy BL-döntőhöz, egy FA-kupa-győzelemhez és egy Community Shield-sikerhez segítette a csapatot.

Forrás