Gyanúsan nagy különbségek a Konferencia-ligában, az UEFA lépett az ügyben

UEFA logo, Alexander Ceferin
UEFA president Aleksander Ceferin walks past a sign with the UEFA logo after attending a press conference following a meeting of the executive committee at the UEFA headquarters, in Nyon, Switzerland on December 4, 2019. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Konferencia Liga selejtezőjének első fordulójában játszott két mérkőzés résztvevői ellen.

Az egyik vizsgált találkozó a később a Debrecen ellen búcsúzó örmény Alaskert 6-1-es győzelme volt a montenegrói Arsenal Tivat otthonában az 1-1-re végződő első meccs után, a másik pedig a később szintén kiesett lett RFS-nek a visszavágón elért 4-1-es győzelme volt az észak-macedóniai Makedonija GP ellen.

Ezen a két mérkőzésen tapasztaltak az illetékesek gyanús eseményeket, amelyek utalhattak akár fogadási csalásra is,

így értesítették az UEFA-t, amely vizsgálatot indított az ügyben.

A Konferencia-ligában a magyar bajnok Ferencváros egyszer öt-, kétszer pedig négygólos győzelmet aratott az eddigi öt találkozóján, de ezeket a találkozókat nem vizsgálja az UEFA.

„Régóta fennálló gyakorlatának megfelelően az UEFA tartózkodik attól, hogy kommentálja az állítólagos mérkőzések eredményének megállapításával kapcsolatos vizsgálatokat, hogy ne veszélyeztesse a vizsgálati folyamatokat" – áll a szervezet közleményében.

Miután a vizsgálat jelenleg is folyik, arról egyelőre nincs információ, hogy a négy csapat valamelyikét éri-e bármilyen szankció, akik közül az RFS máris tagadta a vádakat.

Forrás