Az év legdrámaibb meccsét játszotta Dárdai Pál csapata

1. FC Magdeburg - Hertha BSC Sports 2. Bundesliga soccer Horizontal, Dárdai Pál
02 September 2023, Saxony-Anhalt, Magdeburg: Soccer: 2. Bundesliga, 1. FC Magdeburg - Hertha BSC, Matchday 5, MDCC-Arena. Coach Pal Dardai of Hertha BSC gesticulates to his team. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában 6-4-es vereséget szenvedett az 1. FC Magdeburg otthonában.

A múlt héten az első pontjaikat megszerző

berliniek négy alkalommal is vezetést szereztek a találkozó során, de a hazaiaknak mind a négyszer sikerült kiegyenlíteniük.

Fabian Reese 2. percben szerzett góljára a Magdeburg a 7. percben válaszolt. Marten Winkler a 22. percben volt eredményes, erre a 37.-ben jött a válasz. Haris Tabakovic az első félidő legvégén ismét vezetést szerzett a Herthának, de a 49. percben ismét egyenlő volt az állás; majd Tabakovic 53. percben szerzett gólja után még kevesebb ideig, az 55. percig álltak győzelemre a berliniek.

Dárdai Pál négyszer is örülhetett vezetésnek, de összesen kevesebb mint fél óráig állt győzelemre a Hertha Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A 68. percben aztán Mohamed el-Hankuri hatalmas bombagóljával először volt az előny a Magdeburgnál, ezt a marokkói látványosan ünneplés nélkül konstatálta.

A folytatásban a Magdeburg többször is eldönthette volna a meccset, de a Hertha előtt is adódott egyenlítési esély. Újabb gól azonban csak a hosszabbításban született, amikor a Magdeburg Ahmet Arslan góljával bebiztosította, hogy győzelemmel zárja a rendkívül fordulatos találkozót.

A vezetőedző Dárdai Pál fiai közül Márton végigjátszotta az összecsapást a Herthában, Palkó kezdőként 71 percet kapott, Bence pedig ezúttal nem jutott szerephez. A berliniek a vereséggel maradtak 3 pontosak, a veretlen Magdeburg pedig immáron 11 pontos a tabellán.

Bundesliga 2., 5. forduló:
1. FC Magdeburg – Hertha BSC 6-4 (2-3)