Kikerült a magyar válogatott focista a csapata BL-keretéből

Horizontal, Schäfer András, Szoboszlai Dominik
(L-R) Hungary's midfielder Andras Schafer, England's forward Raheem Sterling and Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai vie for the ball during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group I football match between Hungary and England, at the Puskas Arena in Budapest on September 2, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A német Union Berlin nem nevezte a Bajnokok Ligája csoportkörre a magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást.

A Bundesliga-csapat története során először szerepel idén a BL-főtáblán, csütörtökön pedig a klub hivatalos Twitter-oldalán közzétette azt a listát, amelyen azoknak a futballistáknak a neve szerepel, akikkel neki vág a csoportkörnek.

A berlini együttes 24 fős keretéből azonban kimaradt Schäfer András, aki így biztosan nem lesz részese a történelmi pillanatnak.

A magyar válogatott középpályás az előző szezonban többször is súlyosan megsérült, a májusi lábközépcsonttörés óta pedig továbbra sem számíthat a játékára Urs Fischer, így vélhetőn emiatt döntött az edző a mellőzése mellett. Ugyanakkor ha az Unionnak sikerülne továbbjutnia a csoportjából, akkor Schäfer az egyenes kieséses szakaszban akár már bevethető lehet. A újonc a BL-rekorder Real Madriddal, az olasz bajnok Napolival és a portugál Bragával került azonos kvartettbe.