Csillagjóslás alapján állította össze a focicsapatát a szövetségi kapitány

Igor Stimac, horvát, indiai fociválogatott, szövetségi kapitány
South Africa's scrum-half Faf de Klerk waves to supporters after victory in the France 2023 Rugby World Cup Pool B match between South Africa and Scotland at the Velodrome Stadium in Marseille, southern France on September 10, 2023. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az indiai labdarúgó-válogatott horvát szövetségi kapitánya, Igor Stimac egy asztrológus segítségét kérte abban, hogy hogyan állítsa össze a csapatát a tavaly júniusi Ázsia-kupa-selejtezők előtt.

A jövő év elején megrendezésre kerülő Ázsia-kupa selejtezői már tavaly nyáron befejeződtek, az akkori harmadik fordulós csoportkörből pedig India is sikeresen kvalifikált a főtáblára. Az Indian Express információi szerint az első csoportmeccs után Igor Stimac egy üzenetet küldött Bhupesh Sharmának, a Delhi NCR asztrológusának, amelyben arra kérte, hogy a játékosok adatai alapján segítse kiválasztani a 11 legalkalmasabb focistát az Afganisztán elleni mérkőzésre.

A csillagjós minden játékos mellé odaírta, hogy szerinte az állapota alapján éppen javasolt vagy nem javasolt a szerepeltetése, Stimac pedig hallgatott is rá – ezután az indiaiak 2-1-re legyőzték az afgánokat.

Az Indian Express úgy tudja, ez ráadásul nem egyszeri alkalom volt, ugyanis már előtte is több alkalommal levelezgetett egymással a két fél, és Stimac többször is Sharma véleménye alapján állította össze a kezdőcsapatát.

Igor Stimac korábban a horvát válogatottat is irányította Forrás: AFP/Pascal Guyot

A játékosként Horvátországgal világbajnoki bronzérmes Igor Stimac 2019 óta irányítja az indiai felnőtt válogatottat, amellyel két éve és idén is megnyerte a Dél-ázsiai labdarúgó-bajnokságot.