Vágólapra másolva!
Kedden este negyedóra játék után félbeszakadt a Románia–Koszovó labdarúgó Európa-bajnoki-selejtező Bukarestben, miután a román szurkolók uszító transzparenssel üzentek a vendégeknek. A találkozó után az egyik legismertebb román sportlap Magyarországra mutogat az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) esetleges büntetésével kapcsolatban.

A végül 2-0-s hazai győzelemmel záruló találkozó elején a román szurkolók folyamatosan "Szerbia, Szerbia" rigmussal hergelték a koszovóiakat, majd a 15. percben a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, amikor a pirotechnikai eszközöket is használó románok kifeszítettek egy "Besszarábia az Románia, Koszovó az Szerbia" feliratú transzparenst – ezze is utalva arra, hogy Románia nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

Ezt üzenték a román szurkolók: Besszarábia az Románia, Koszovó az Szerbia Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A román sport.ro elismerte, hogy az eset miatt az UEFA jó eséllyel a következő, Andorra elleni hazai Eb-selejtezőre zárt kapus mérkőzéssel sújtja a román válogatottat, ugyanakkor annak jogosságáról nem beszél, hanem helyette Magyarországot hozza fel példának.

A portál szerint ugyanis a magyar válogatottat is meg kellett volna büntetni a márciusi, Észtország elleni felkészülési meccsen kifeszített Nagy-Magyarország-jelkép miatt,

amelynek a meccs előtt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) engedélyezte a használatát a Puskás Arénában.

„Márciusban nem voltak éberek az UEFA illetékesei, amikor a magyar ultrák Romániának címeztek egy Nagy-Magyarország-jelképes transzparenst az egyik kapu mögött. A magyarok akkor azt állították, hogy engedélyt kaptak rá, de az UEFA cáfolta, hogy elfogadta volna a Nagy-Magyarország-jelkép kifeszítését az európai szövetség által szervezett versenyeken" – írta a sport.ro.