Vágólapra másolva!
Az utóbbi években egyre több kritika éri a Manchester United angol válogatott védőjét, Harry Maguire-t, akinek édesanyja most védelmébe vette fiát.

A keddi Skócia elleni felkészülési meccsen hiába nyertek az angolok 3-1-re, a második félidőben csereként beálló Maguire-t minden egyes labdaérintésél hangosan gúnyolták a skót szurkolók. Gareth Southgate szövetségi kapitány emiatt meglehetősen dühös volt a meccs után és szerinte „vicc", ahogyan a védővel bánnak a szurkolók.

Maguire édesanyja, Zoe sem hagyta szó nélkül, hogy fia folyamatosan a kritikák kereszttüzébe kerül, a közösségi médiában írt közleményében szégyenletesnek nevezte a sérelmeket, valamint a szurkolókat, a szakértőket és a médiát hibáztatja, amiért fia a nevetség tárgyává vált.

Skócia elleni öngólja után szétszedték a szurkolók Harry Maguire-t Forrás: AFP/Andy Buchanan

"Anyaként látni azokat a negatív és sértő megjegyzéseket, amelyeket a fiam kap a szurkolóktól, a szakértőktől és a médiától az szégyenletes és teljesen elfogadhatatlan az élet bármely területén, ráadásul nem számít, ha valaki a belét is kidolgozza a klubjáért és az országáért. Szokás szerint ott voltam a lelátón Skóciában, és

Nincs rendben, hogy azt kell látnom, amin keresztül megy. Utálnám, ha a jövőben más szülők vagy játékosok kálváriáját kellene átélnem, különösen olyan gyerekekét, akik most azért dolgoznak, hogy egyszer magas szintre jussanak. Harrynek hatalmas szíve van, és mentálisan nagyon erős, képes úgy kezelni a helyzetet, ahogy mások talán nem lennének rá képesek. Senkinek sem kívánok ilyen bántalmazást!" - írta Maguire édesanyja az Instagramon.