Vágólapra másolva!
Több mint négy éve zuhant a tengerbe az Emiliano Sala argentin focistát szállító repülőgép, de az ügye még mindig nem zárult le véglegesen.

Az argentin focista 2019. január 21-én a franciaországi Nantes-ból utazott egy bérelt kisgéppel új klubjához, az akkor még Premier League-szereplő Cardiff Cityhez. A rossz állapotú kisgép azonban a La Manche-csatorna fölött a tengerbe zuhant, a fedélzetén utazó pilóta és a labdarúgó is életét vesztette.

Emiliano Sala csupán 28 éves volt Forrás: AFP/Loic Venance

A Nantes és a Cardiff City éveken át pereskedett ezt követően a játékos 15 millió fontos vételárának kifizetéséről, a walesi csapat pedig ezen felül 10 millió fontra perelte saját biztosítóját, a Miller Insurance-t, mert meglátásuk szerint az nem "a biztosítási brókertől elvárható ésszerű hozzáértéssel és gondossággal" járt el, amikor nem köttetett biztosítást a klubbal egy esetleges halálesetre.

A Cardiff City most közleményben tudatta, hogy a legfelsőbb bíróságra beadott kereset ügyében a klub és a Miller peren kívül megegyezett, ezzel lezártnak tekinthető a vitájuk. További részleteket a klub nem hozott nyilvánosságra, azt titkosan kezelik.