Vágólapra másolva!
Martin Ødegaard, a Premier League-ben szereplő Arsenal norvég csapatkapitánya meghosszabbította szerződését az észak-londoni klubbal.

A 24 éves középpályásnak másfél év volt hátra a szerződéséből, rengeteg klub érdeklődött iránta, neki azonban eszében sem volt távozni, így 2028 nyaráig hosszabbított az észak-londoni klubbal, ráadásul a csapat legjobb fizetett játékosa lesz.

„Könnyű döntés volt, mert kötődöm a klubhoz, és

– mondta a norvég középpályás, akinek az idei szezonban hét meccsen három gólja van az Arsenalban.

Martin Odegaard a PSV Eindhoven elleni BL-meccsen is gólt lőtt Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az Arsenal tavaly második lett a Premier League-ben úgy, hogy sokáig vezette a bajnokságot a Manchester City előtt. Mikel Artetának rendkívül fiatal csapata van, amelyben hatalmas potenciál rejlik, a kulcsjátékosok – mint William Saliba, Bukayo Saka vagy Gabriel Martinelli – pedig sorra hosszabbítanak szerződést, ez pedig Ødegaardt is meggyőzte arról, hogy komoly munka zajlik a klubnál.

„Az emberek itt akarnak lenni a projekt részeként.

Ennyi éhes fiatal játékossal ez egy nagyszerű hely" – tette hozzá Ødegaard, aki 2021 augusztusában érkezett a Real Madridtól 35 millió euróért, majd 2022 júliusában kinevezték a csapatkapitánynak.

Ødegaard 112 meccsen 27 gólt lőtt és 15gólpasszt adott az Arsenalban. Az előző szezonban pedig bekerült az év csapatába is a Premier League-ben.