A FIFA Lionel Messi útján jár

- sports health pandemic virus Horizontal
(FILES) In this file photo taken on June 2, 2015, the FIFA logo is pictured at the FIFA headquarters in Zurich. - FIFA on April 6, 2020, urged clubs and players to reach agreement on wage reductions to protect clubs suffering financial damage due to the coronavirus crisis, sources said. (Photo by MICHAEL BUHOLZER / AFP)
Vágólapra másolva!
Mintegy száz munkahelyet Zürichből Miamiba költöztet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA szerdán közölte, hogy főként a jogi osztály települ át az Egyesült Államokba.

"A FIFA globális szervezet, és bizonyos részlegeket már tájékoztattunk az új, állandó állomáshelyükről Floridában" - erősítette meg a világszervezet, hozzátéve, várhatóan Szingapúrban is irodát létesít a közeljövőben. A tájékoztatás szerint a központ továbbra is Zürichben lesz, emellett több munkahely nemrég Párizsba települt át.

A FIFA száz munkahelyet Miamiba költöztet Forrás: AFP/Michael Buholzer

A FIFA szerint a miami iroda mellett szól, hogy onnan könnyebben elérhető az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség (CONCACAF) 41 tagszövetsége. Emellett az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban sorra kerülő, 2026-os világbajnokság szervezését is egyszerűbbé teszi a floridai telephely, ráadásul az Egyesült Államok rendezi a 2025-ös klub-világbajnokságot is.