Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-1-re kikapott a St. Paulitól a berlini Olimpiai Stadionban.

Dárdai Pál csapata rosszul kezdte a bajnokságot, a legutóbbi négy meccséből viszont hármat megnyert, ezzel pedig feljött a középmezőnybe a Bundesliga 2-ben. A berlini csapatra azonban pokolian nehéz meccs volt, mert a veretlen St. Pauli látogatott a berlini Olimpiai Stadionba.

A találkozón ezúttal csak Dárdai Márton kezdett a Dárdai családból, ugyanis Dárdai Pál legidősebb fia, a 24 éves Palkó súlyos sérülést szenvedett, így meg kellett műteni, míg a múlt héten brillírozó 17 éves Bencét sokan követelték a kezdőbe, de csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidőben a St. Pauli sokkal jobban futballozott, több nagy helyzetet is kidolgozott, a 25. percben pedig Johannes Eggestein gyönyörű lefordulása után meg is szerezte a vezetést.

Dárdai Pál csapata későn ébredt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A második félidőben sem volt sokkal veszélyesebb Dárdai Pál csapata, amelynek kaput eltaláló lövése sem volt sokáig. A 71. percben aztán a magyar szakember pályára küldte a 17 éves fiát, azonban két perccel későbbnövelte az előnyét a St. Pauli. Egy szép támadás végén az angol Oladapo Afolayan tekert középre, az érkező Marcel Hartel pedig a bal felső sarokba fejelt.

A berliniek azonban nem adták fel, elkezdtek támadni és a csereként beállt, 20 éves Derry Scherhant gyönyörű góljával visszajöttek a mérkőzésbe.

A hajrában a Hertha mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott újabb gólt szerezni, így a St. Pauli megnyerte a meccset és a tabella élére állt, míg Dárdai Pál csapata szezonbeli ötödik vereségét szenvedte el és a 11. helyről várhatja a folytatást.