Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának 2. fordulójában a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin kétgólos előnyről kapott ki 3-2-re a portugál Braga csapatától, így továbbra sincs meg a német együttes történetének első BL-győzelme. A D csoportban a spanyol Real Sociedad kétgólos győzelmet aratott a Red Bull Salzburg vendégeként, így jelenleg vezeti kvartettjét.

Kedden kora este a Braga látogatott az Union Berlin otthonába, melynek BL-keretében nincs ott a sérüléséből lábadozó Schäfer András. A német csapat az előző fordulóban, története első BL-mérkőzésén hajszálra volt a bravúrtól, azonban a 14 elsőségével rekorder Real Madrid egy 94. percben lőtt góllal nyerni tudott Santiago Bernabéu Stadionban. A portugál együttes pedig a Napolitól kapott ki 2-1-re az előző körben, így a továbbjutási remények életben tartása miatt mindkét csapatnak nagy szüksége volt a győzelemre.

Remekül kezdte a meccset az Union, és Robin Gosens már a negyedik percben bevette a vendégek kapuját, les miatt azonban nem adták meg a gólt. A 30. percben viszont már összejött a német együttes történetének első (szabályos) találata, Sheraldo Becker iramodott meg teljesen tisztán, majd a kapus lábai között a bal alsó sarokba gurított. A suriname-i származású holland csatár pár perccel később megduplázta saját és csapata góljainak számát.

Megszerezte első pontját a BL-ben az Union Berlin Forrás: AFP/John Macdougall

A portugál együttes még a szünet előtt visszajött a meccsbe, miután Horta erőteljes lövésébe Rönnow kapus bizonytalanul nyúlt bele, a kipattanót pedig Niakaté közelről az üres kapuba lőtte.

A második félidőt jobban kezdte a Braga, és már az 52. percben kiegyenlített. A 79. perctől emberelőnyben játszó berliniek a második félidő hajrájában egyértelműen többet tettek a győzelemért, de

akárcsak a Real Madrid ellen, most is a 94. percben jött a dráma: egy lekészített labdát Andre Castro mintegy 19 méterről kapásból, laposan lőtt a hosszú alsó sarokba.

A Braga megszerezte ezzel első győzelmét a csoportkörben, míg a berlini együttes továbbra is pont nélkül áll.

A D csoportban a Real Sociedad már szűk félóra után eldöntötte a meccset a Salzburg vendégeként, miután Mikel Oyarzabal és a remek formában lévő Brais Méndez találatával 2-0-ra nyerni tudott. Oyarzabal ráadásul minden sorozatot figyelembe véve 4 gólt szerzett a legutóbbi négy meccsén, pontosan annyit, mint az azt megelőző 35-ön. Az első fordulóban a tavalyi döntős Inter ellen döntetlent elérő baszk együttes ezzel megszerezte első győzelmét az idei csoportkörben és élre állt a négyesben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

C csoport:
Union Berlin (német)-Braga (portugál) 2-3 (2-1)
gólszerző: Becker (30., 37.), illetve Niakaté (41.), Bruma (52.), Castro (90+4.)
kiállítva: Artur Jorge (79. - Braga)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
I
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

D csoport:
Red Bull Salzburg (osztrák)-Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-2)
gólszerzők: Oyarzabal (7.), Mendez (27.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY