Nem akar Szaúd-Arábiában pályára lépni a Fradi Konferencia-liga ellenfele

ABU FANI, Mohammed; BONAVENTURA, Giacomo
Firenze, 2023. október 5. A ferencvárosi Mohammed Abu Fani (b) és Giacomo Bonaventura, az olasz csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzésen a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fiorentina és a Napoli is jelezte az olasz futball-ligának, hogy nem szívesen utaznának január végén Szaúd-Arábiába az Olasz Szuperkupa kedvéért.

A két csapat nem politikai okokkal, hanem sportszakmai vonalon mondana nemet a közel egyhetes túrára: bár még egyikük sem jutott tovább a BL-ből, illetve a Konferencia-ligából - ahol a Fiorentina egy csoportban szerepel a Ferencvárossal - de véleményük szerint a rijádi torna túl közel van a nemzetközi kupa nyolcaddöntőjéhez.

Igen, torna, ugyanis az idei kiírástól kezdve már nem csak a bajnok és a kupagyőztes mérkőzik meg egymással, hanem egy négy csapatos minitornát rendeznek, amelyen a bajnoki ezüstérmes Lazio és a kupadöntő vesztese is részt vesz - így kerül oda a Fiorentina, amelyik kikapott az Intertől a Coppa Italia döntőjében.

A rijádi olasz focinapokat január 21. és 25. között rendezik, 21-én és 22-én a két elődöntőre, 25-én pedig a döntőre kerül sor. A BL-nyolcaddöntők első meccseit február 5-6-án, míg a Kl-nyolcaddöntők első meccseire február 15-én kerül sor. Minden esetre, ha a Napoli és a Fiorentina kockáztatva egy kiadós büntetést nemet mond a szaúdi fellépésre, akkor a Milan és az Atalanta már jelezte, hogy kész beugrani a megüresedett helyekre.