Vágólapra másolva!
Yaakobishvili Áron, az FC Barcelona magyar kapusa felkerült az angol The Guardian című lap legígéretesebb 2006-ban született tehetségeinek listájára.

A magyar U17-es válogatott kapusa Budapesten született, azonban a családjával Barcelonába költözött, tehetségét a katalán klub is hamar felfedezte, a világhírű La Masia akadémiáról egészen a Barcelona második csapatáig jutott, és 17 évesen rendszeresen edzhet az első csapattal is.

Az M4 Sport azt írja, hogy Yaakobishvili Áron édesapja Grúziában született és izraeli állampolgársággal is rendelkezik, de a fiatal kapus már korábban kijelentette, csak a magyar válogatottban szeretne szerepelni.

Yaakobishvili Áron, az FC Barcelona kapusa Forrás: aronyaakobi/Instagram

A The Guardian a magyar kapust agilis és remek reflexekkel megáldott játékosként mutatja be, aki mind a két lábával jól bánik a labdával, ami a modern futballban mmár elengedhetetlen, mellette pedig az összeszedettségét és a nyugodtságát méltatja.

Az angol szaklap 60-as listáján 60-as listáján Yaakobishvili Áron olyan focistákkal szerepel együtt mint a PSG francia kiválósága, Warren Zaire-Emery vagy a pályafutását nyártól a Real Madridban folytató Endrick. Erre a listára 2017-ben Szoboszlai Dominik került még fel magyarként.