Vágólapra másolva!
Németh András nem játszhat a magyar U21-es labdarúgó-válogatott keddi (mai), belgák elleni Európa-bajnoki selejtezőjén.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a Hamburg 20 éves támadója a skótok elleni, pénteki, 3-1-re elveszített összecsapáson kapott egy rúgást a bokájára, emiatt nem lesz bevethető.
Ott lesz ugyanakkor Gera Zoltán szövetségi edző csapatában Balogh Botond: a Parma hátvédje szombaton még a felnőtt válogatott szerbek elleni keretében kapott helyet, de vasárnap már az utánpótlás-válogatottal edzett.

"Az elmúlt napokban kielemeztük a skótok elleni mérkőzést, levontuk a tanulságokat, és ezeket is beépítettük a felkészülésünkbe - mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. - Skóciában nagyon rosszul kezdtünk, nem voltunk élesek a mérkőzés elején, nem tudtuk felvenni az ellenfél agresszív játékát, sok párharcot vesztettünk, ráadásul egymás után jöttek az egyéni hibák. Hasonlót nem engedhetünk meg még egyszer magunknak, mert láthattuk, hogy egy rossz kezdés után már nagyon nehéz visszajönni a meccsbe" - fogalmazott a szakember.

Gera szerint a belgák ellen teljesen más jellegű mérkőzés vár csapatára, mert míg a skótok csapatként voltak erősek, a mostani ellenfél az egyéni képességekben emelkedik riválisai felé.

Gera Zoltán teljesen más meccsre számít a belgák ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Gyors, dinamikus játékosai vannak, akik bátran vállalják az egy az egy elleni szituációkat. Fontos lesz, hogy lezárjuk előttük a területeket, ne engedjük, hogy kihasználhassák a legnagyobb erősségüket" - összegzett Gera Zoltán.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 17.45 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A magyar csapat két győzelemmel és egy vereséggel, hat ponttal a selejtezőcsoport második helyén áll, míg a szászázalékos belgák - egy meccsel kevesebbet játszva - szintén hatpontosak.

A hatcsapatos csoportból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai kontinensviadalra, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok még a spanyolokkal, a kazahokkal és a máltaiakkal szerepelnek azonos hatosban.