Botrány: Kiszivárgott, hogy ki nyeri a 2023-as Aranylabdát

Real Madrid CF v Sevilla FC - LaLiga Santander soccer Real Madrid CF Sevilla FC La Liga Santander Karim Benzema La Liga Santander match Estadio Santiago Bernabeu Ballon fans October Horizontal TEAM PLAYER SPORT FOOTBALL PHOTO
Karim Benzema shows his recently won Ballon d'Or trophy to his fans during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and Sevilla FC at Estadio Santiago Bernabeu on October 22, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan csak október 30-án derül ki, hogy ki lesz az idei Aranylabda-gála győztese, ám a spanyol sajtó már tudni véli, hogy 2023-ban is Lionel Messi fog nyerni.

Messi 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 és 2021 után nyolcadik alkalommal emelheti magasba a futballisták legnagyobb egyéni elismerését, ami nem is feltétlenül lenne nagy meglepetés, hiszen a katari világbajnokságon győzelemre vezette az argentin válogatottat, ráadásul ő lett a torna legértékesebb játékosa is.

A spanyol sajtó már tudni véli, hogy Messi kapja az idei Aranylabdát Forrás: AFP/Franck Fife

A 36 éves klasszis klubszinten francia bajnokságot és szuperkupát nyert a PSG-vel az előző szezonban, azonban a párizsiakkal csúnyán leszerepelt a Bajnokok Ligájában, majd a nyáron az Inter Miami csapatához szerződött. Messi az elmúlt egy évben 38 gólt és 25 gólpasszt jegyzett, ezzel szemben az Aranylabda másik fő esélyese, a norvég Erling Haaland ugyanebben az időszakban 56 gólt lőtt a Manchester Cityben, amellyel ráadásul triplázott. Az FA kupa siker mellett Bajnokok Ligáját, és angol bajnoki címet ünnepelhetett, utóbbi két sorozatban pedig gólkirály lett.

A Sport című spanyol sportnapilap információi szerint azonban hiába Haaland fantasztikus szezonja, az argentinok világbajnoki címe döntőnek bizonyult, így eszerint ismét Messi fogja megkapni az Aranylabdát. Erről az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano is beszámolt a közösségi oldalán.