Vágólapra másolva!
Az Újpest saját közönsége előtt gólgazdag mérkőzésen 5-3-as sikert aratott az előző idényben ezüstérmes Kecskemét felett a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A fővárosi együttes ezzel feljött a tabellán a második helyre, a Kecskemét pedig idegenben változatlanul nyeretlen a mostani szezonban, sőt, immár vendégként sorozatban öt vereségnél jár. A találkozó után a két vezetőedző értékelte a látottakat:

"Gratulálok a csapatomnak az első 56 perchez! Sokat beszélek arról nekik, hogyan kell csapatként játszani, nem egyénieskedve, ez sajnos a végére átcsapott a rossz irányba. Egyesek azt gondolták, hogy nem kell védekezni, könnyű labdákat szórtunk el,

Nem véletlen kérek mindig fegyelmet a csapatomtól. Tudom, hogy nehéz végig megtartani a koncentrációt, az erőnlétet, de ez a feladatunk, ezen kell dolgoznunk" - mondta a KTE honlapjának a beszámolója szerint az Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics.

Szabó István nehéz helyzetben van Forrás: Kecskeméti TE

"Összességében kell tekinteni egy mérkőzést, ennek alapján az Újpest megérdemelten nyert. Rendkívül erősek átmenetekben, erre készültünk folyamatosan, de

amíg edzéseken jól felmondtuk a leckét, addig most nem sikerült. Ennek az okait meg kell fejtenünk, majd hétfőn a játékosoknak át kell adni az elemzés tapasztalatait. Nem lehetünk elégedettek, mert öt gólt kaptunk, az nagyon sok.

Jó érzés persze, hogy szorossá tudtuk tenni a végét, de ez már csak szépségtapasz volt. Az Újpest nagyon jó csapat, ez abból is látszik, hogy az első félidőben ők gólokat szereztek, míg nekünk nem sikerült szinte ugyanolyan szituációkból betalálni. Ugyan támadóbb felállásra váltottunk, de a második félidőt érthetetlen, ahogyan kezdtük. Sok volt a ki nem kényszerített hibánk ezen a napon, amit az Újpest rendre kihasznált" - értékelt Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője.