Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint meglepő lépésre készül a Manchester United, amely ismét szerződtetné nyáron kirúgott kapusát, David de Geát.

A The Sun beszámolója szerint a Manchester United vezetősége jelenleg azon dolgozik, hogy újból szerződtesse az előző szezon végén távozott spanyol kapust, David de Geát. A meglepő fordulat azért következhet be, mert a jövő év elején esedékes Afrika-kupa miatt az első számú kapusnak számító kameruni André Onanára jó eséllyel sokáig nem számíthat a csapat.

Az Afrika-kupát január 13. és február 11. között rendezik meg, vagyis amennyiben a kameruni válogatott a döntőig menetel, úgy Onanának legalább nyolc mérkőzést kell majd kihagynia.

David de Gea hamarosan visszatérhet a Manchester Unitedhez Forrás: AFP/Paul Ellis

Éppen emiatt a manchesteriek rövid távú, három hónapos szerződést kínálnának a 32 éves spanyol kapusnak, aki 2011 és 2023 között több mint 500 mérkőzésen védte a United kapuját.

A United érdeklődését némiképp alátámasztja az a poszt is, amit De Gea osztott meg nem sokkal a hír megjelenése után. A csapatnélküli kapus egy sejtelmes, gondolkodó emojit tett ki az X közösségi médiaplatformon.

De Gea a Unitedtól való távozása óta nem szerződött le máshova, s ugyan nem rég már a visszavonásáról is lehetett hallani, továbbra is szabadon igazolható, vagyis ha elfogadja korábbi csapata ajánlatát, akkor nincs akadálya a visszatérésének.