Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi rangadóján a címvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest felett. A találkozó után a Fradi egyik legjobbja, a Dibusz Dénes helyére beugró Varga Ádám értékelt az M4 Sport kamerája előtt. A 24 éves kapusa elmondta, hogy a meccs előtt milyen tanácsokat kapott a Fradi sérült csapatkapitányától.

„Még fel kell fognom, hogy mi történt. Egy álom vált valóra, hiszen hat évesen kezdtem, most meg itt vagyok a telt házas Groupamában, és nem is kaptam gólt.

A meccs előtt izgulsz az adrenalin miatt, de ez kell, mert azt mutatja, hogy érdekel, amit csinálsz. Úgy készültem, hogy lesz dolgom, mert kemény meccseink vannak és fáradt a csapat. De van olyan kvalitása a csapatnak, hogy aki beáll, az tudja hozni a pluszt.

Varga Ádám hatalmas védéseket mutatott be az Újpest ellen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az volt a célom, hogy megmutassam, hogy bízhatnak benne. Dibusz Dénes az egyik legjobb kapus Magyarországon, nehéz őt pótolni, de ma mindent beletettem. Nagyon jó a kapcsolatunk, a meccs előtt is próbált nyugtatni, tanácsokkal ellátni. Mondta, hogy tudok mindent, amit kell, csak nyugodtan kell csinálnom" – mondta a meccs után Varga Ádám, aki pályafutása során először védett bajnoki meccsen a Groupama Arénában.

Az élvonalban ez volt a 239. derbi, a Ferencváros 116. alkalommal diadalmaskodott, az újpestiek 61-szer nyertek, de 2015 decembere óta nem ünnepelhettek a párharcban.

Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlenek a zöld-fehérek.