Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Samsunspor október 10-én nevezte ki a csapat élére Markus Gisdolt. A német szakember szakmai stábjában helyet kapott a Hertha BSC korábbi kapusedzője, a 38-szoros magyar válogatott Petry Zsolt.

Az 57 éves magyar szakember a transfermarkt adatai szerint október 20-án csatlakozott a Samsunspor csapatához, amely jelenleg a 19. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban.

Az nem véletlen, hogy Markus Gisdol választása Petry Zsoltra esett. A német edző ugyanis korábban már dolgozott együtt az egykori kiváló magyar kapussal a Bundesligában szereplő Hoffenheim csapatánál.

Petry Zsolt két év után kapott ismét edzői munkát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Petry Zsoltot, a korábbi 38-szoros magyar válogatott kapust 2021 áprilisában rúgták ki a Hertha BSC csapatától miután a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta véleményét a Bundesligában indított szivárványkampányról, és a Németországban tapasztalható migrációs válsággal kapcsolatban is. A kirúgott kapusedző ezt követően bíróság elé vitte az ügyet, majd a közel másfél éven át húzódó munkaügyi per a felek peren kívüli megegyezésével zárult 2022 szeptemberében.