Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a komédia a november 16-ra tervezett Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban.

Plovdiv lehet a befutó

Korábban megírtuk, hogy nagyon úgy fest, eldőlt, Plovdivban játsszák a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt. A Hriszto Botev Stadiont kivitelező cég tulajdonosa, Ilijan Filipov szavai viszont némiképp ellentmondanak a híreknek.

A trud.bg arról írt, hogy Plovdivban lesz a meccs, ezt Kosztadin Dimitrov, a város polgármestere jelentette be.

„A levél alapján az új hét első munkanapján - november 13-án, hétfőn - ki fogjuk adni az utasítást, hogy a mérkőzést a Hristo Botev Stadionban játsszuk le" - mondta Kostadin Dimitrov a Plovdiv24-nek. A 24chasa.bg-nek is beszélt a részletekről Dimitrov, ahol elmondta, ha Filipov garantálja a biztonságot, akkor nincs akadálya annak, hogy engedélyezzék a mérkőzést a Hriszto Botev Stadionban.


Később Filipov btvsport.bg-nek adott nyilatkozata ennek némiképp ellentmond, ugyanis arról beszélt, a cég nem vállal felelősséget, ő pedig bár kapott egy levelet a bolgár szövetségtől, de azt nem írta alá - írja az nso.hu.

A plovdivi stadion Forrás: trud.bg

Megfenyegették a kivitelezőt

Órákkal a fenti események után közleményt adott ki Ilijan Filipov, amiben a bolgár szövetséget támadta.

„Kedves futballszurkolók! A mai napon megkeresett a Bolgár Labdarúgó-szövetség ügyvezető-helyettese, Hriszto Zapjanov, aki megfenyegetett, hogy minden szükséges körülményt biztosítanom kell ahhoz, hogy megrendezhessék a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt. Azt válaszoltam, hogy erre csak Plovdiv önkormányzata, illetve a Hriszto Botev Stadion tulajdonosa kérhet meg. Ennek az embernek a merészsége odáig fajult, hogy azt mondta, ha nem Plovdivban játsszák le a meccset, akkor a szövetség elveszi a létesítmény stadionengedélyét. Kijelentem, hogy nem engedek a fenyegetésnek!"