Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy zárt kapussá nyilvánították a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt, már több magyar szurkoló a bolgár fővárosban tartózkodik.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Szófiából.

Zárt kapus meccs - mi lesz a jegyet váltó szurkolókkal?

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) keddi döntése értelmében nézők nélkül, a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban rendezik meg a bolgár-magyar Eb-selejtezőt. Ám miután egyáltalán múlt hétfőn jelentették be először, hogy zárt kapus lesz a meccs, majd nyolcnapos káosz után, két nappal a találkozó előtt vált hivatalossá mindez, így nehéz helyzetbe hozták a mintegy kétezer, jegyet váltó magyar szurkolót.

Nem a jegyek visszamondásából fakadt a gond, hiszen az MLSZ a múlt hétfőn bejelentett változás után arról tájékoztatta a mérkőzésre jegyet vásárolt szurkolókat, hogy a belépők árát visszatéríti. Azonban a szállással és a repülőúttal kapcsolatban már nem volt ilyen egyértelmű a dolog. Így aztán már a szerda délelőtti órákban

legalább három-négy olyan magyar társaság repült Bécsből Szófiába, akiknek a tagjai eredetileg a meccs miatt érkeztek volna a bolgár fővárosba, de végül a kifizetett szállás és út miatt a valódi cél nélkül is nekivágtak a kalandnak.

A szófiai metrón is meglepődtek a bolgár utasok a magyar szurkolókon Forrás: Wiszt Péter - Origo

A magyar drukkerek terve a helyszínen

A megkérdezett magyar szurkolók közül volt, aki végül egyedül érkezett Szófiába, miután a testvére ilyen körülmények között mégsem akart elindulni; a többi család azonban egy különleges túrának fogta fel ezt a két-három napot. Elmondásuk szerint a meccsig megnézik a bolgár főváros nevezetességeit – már amennyire a hidegnek és esősnek jósolt időjárás engedi –,

csütörtökön este pedig egy helyi kocsmában próbálják kiszurkolni a magyar fociválogatott pontszerzését.

Ugyanakkor azt is hallani, hogy a stadion környékén a magyar és a bolgár drukkerek közös akcióra készülnek.

Ha a magyar válogatott nem kap ki Szófiában, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosan kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

A Bulgária-Magyarország mérkőzést csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától az Origo élő szöveges tudósításban közvetíti.