Ezt üzente Dibusz Dénes a szurkolóknak

2023.11.19. 18:24

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re győzött Montenegró ellen a Puskás Arénában, ezzel csoportelsőként és veretlenül jutott ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. A selejtezősorozat utolsó meccsén a nemzeti együttes kapusa, Dibusz Dénes óriási védésekkel járult hozzá a győzelemhez, és hatalmas bravúrjairól is beszélt az M4 Sportnak.

Dibusz Dénes szenzációs védésekkel sokkolta a montenegróiakat

A kapusok élvezik, amikor sorban jönnek a lövések. Amikor folyamatosan védesz, akkor úgy vagy vele, hogy jöjjön még. Szerencsére a végén a kezemben landolt a labda, mert a montenegrói srác nem találta el jól, azonban ezt élveztem. Nem érzékeltem teljesen a közönség minden rezdülését, de jó érzés volt, amikor a nevemet skandálták" - kezdte értékelését a Fradi kapusa, aki a hajrában egy montenegrói támadás során egymás után négy bravúros védést mutatott be, majd a közönség egy emberként éltette.

Dibusz Dénes hatalmas védéseket mutatott be a Montenegró elleni meccsenFotó: Csudai Sándor - Origo

"Nehéz meccsek az ilyenek, mert amikor egy lehetősége van az ellenfélnek, azt értékesíti. Rossz védekezés előzte meg a bekapott gólt, de nagyon jó, hogy utána olyan meccset játszottunk, amire mindenki jó emlékekkel gondolhat vissza" - jellemezte röviden a találkozót Dibusz.

"A legsimábban most jutottunk ki és ez volt az a sorozat, amikor a legtöbbet szerepeltem, így ezt a kijutást teljesen a magaménak tudom érezni.

Veretlenek maradtunk a csoportküzdelmek során, erre mindenki büszke lehet. Az Eb-n teljesen mindegy ki jön szembe velem, csak legyenek védések a végén" - zárta interjúját a válogatott kapusa.

"Annyira még nem fogtam fel, mi történt velem, most próbálom átélni. Nagyon hálás vagyok a stábnak és a játékososnak, hogy ilyen segítőkészek voltak. Gyerekkori álmom vált valóra, hogy ebben a stadionban, ebben a mezben, ezért a címerért harcolhatok. A mester kérte tőlem, hogy az elején menjek biztosra, hogy belelendüljek a meccsbe. Később már magabiztosnak éreztem magam, megpróbáltam segíteni a támadásokat. Az első félidőben is jobbak voltunk, de a másodikban mindenki fordítani akart, ami mutatja, mennyire erős ez a csapat. Minden nap azért dolgoztam, hogy itt lehessek a keretben, az Eb-szereplés meg további motivációt ad, úgyhogy meglátjuk, mit hoz a jövő - mondta a második válogatott meccsén pályára lépő Balogh Botond, aki 2021. november 12-én mutatkozott be Marco Rossi csapatában.

Balogh Botond a második válogatott meccsét játszottaFotó: Csudai Sándor - Origo

Szoboszlai Dominik jó gyerek

"Nyilvánvalóan előreléptünk, az eredmények is igazolják ezt. Egy-két meccs hagyott kívánnivalót maga után, és régebben ezeket elvesztettük, de most amikor kellett, akkor előre tudtunk lépni. Stabilak voltunk az egész sorozatban, a végét könnyebben is lehozhattuk volna, de ezek szerint szeretjük mindenkire ráhozni a frászt. Az eredmények alapján fejlődtünk, de még van hová előre lépni - kezdte értékelését Lang Ádám, aki azt is elmondta, milyen csapatkapitánynak tartja Szoboszlai Dominikot.

Lang Ádám szerint rengeteget lépett előre a magyar válogatottFotó: Csudai Sándor - Origo

Fiatal kora ellenére nagyon érett személyiség, emberileg is nagyon jó gyerek. Megvan benne a pimaszság, talán kívülről nagyképűnek tűnhet, de nem az. Megvan benne a győzni akarás, a félidőben még puffogott, aztán mondta, hogy gyerünk, nyerjük meg a mecset. Aztán előrelépett és meg is csinálta" - jellemezte klasszis csapattársát a 30 éves védő.

Ajánlataink