Korábbi spanyol sztárfocista lett a DAC edzője

Leeds United v West Bromwich Albion - Sky Bet Championship Football League Season 2023-4 Soccer Saturday 2nd September 2023 Leeds United vs Sheffield Wednesday Sky Bet Championship Horizontal FOOTBALL
Xisco Munoz, Sheffield Wedneday manager, appeals during the SkyBet Championship match between Leeds United and Sheffield Wednesday at Elland Road, Leeds on Saturday 2nd September 2023. (Photo by Pat Scaasi/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Xisco Munoz lett a szlovák élvonalbeli bajnokságban hatodik helyen álló DAC Dunaszerdahely labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A klub hivatalos honlapján megjelent vasárnapi közlemény szerint a 43 éves szakemberrel a szezon végéig szóló megállapodást kötöttek, további egy évre szóló opcióval.

Xisco Munoz korábban Angliában is dolgozott Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

"Egy dinamikus, fiatal edzőről van szó, aki jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik.

Egyetértettünk az idei szezonra szóló célkitűzésekben, továbbá a csapat erősségeiben és gyengeségeiben is. Összességében simán zajlott a folyamat és elkezdhetjük az előttünk álló fontos hetekre való felkészülést" - idézte a közlemény Jan Van Daele-t, a DAC ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette, Munoz hétfőn érkezik Dunaszerdahelyre és keddtől veszi át a csapat irányítását.

Francisco Javier Munoz Llompart - akit a futballban Xisco Munozként ismernek - játékosként a spanyol első osztályban a Real Betis és a Valencia futballistája is volt, utóbbi csapattal 2004-ben UEFA Kupát nyert. Edzőként aztán a Dinamo Tbiliszit georgiai bajnoki címig vezette, majd az angol másodosztályban szereplő Watfordtól kapott megbízást és feljuttatta az együttest a Premier League-be. Később a spanyol Huescánál, a ciprusi Anorthoszisznál, valamint az angol másodosztályú Sheffield Wednesday-nél dolgozott. Utóbbi egyesülettől október 4-én távozott.

A DAC pénteken bontott szerződést az előző trénerrel, Adrian Gul'ával, és a szlovák szakvezetővel együtt a másodedzőtől, valamint az erőnléti edzőtől is megváltak.

Xisco Munozzal új másodedző-videóelemző, valamint erőnléti edző is érkezik Dunaszerdahelyre.

A DAC jövő szombaton a sereghajtó Zlaté Moravce-Vrablét fogadja a szlovák bajnokság 15. fordulójában.