Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségki kapitánya, Marco Rossi érthető módon nagyon boldog az újabb magyar focicsoda után. A nemzeti együttesünk ugyanis csoportelsőként jutott ki kutott a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, többek között olyan csapatokkal osztozva a dicsőségen, mint Franciaország, Anglia, Spanyolország, Belgium, Portugália. Az olasz-magyar szakember a most már évek óta az elitklubba tartozó magyar csapatról és a világklasszis játékosunkról, Szoboszlai Dominikról is beszélt.

Ismét szintet lépett a magyar fociválogatott

"Jó érzés ezek között a válogatottak között olvasni a nevünket, de

már az is nagy dolog, hogy egy ligában szereplünk és versenyre kelünk velük" - mondta a MOL Csapatnak a szövetségik kapitány.

Marco Rossi mászása a szurkolók közé Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, számomra nem volt meglepő, hogy ilyen jól megállták a helyüket a játékosok, mert ők ilyen karakterek. Nemcsak a válogatottban, a klubokban is követték a kéréseiket, amire szükség is volt, hiszen többen is kevés játékpercet kapnak.

Szoboszlai szabadabban játszhat a válogatottban, mint a Liverpoolnál

"Most viszont előléptek és megmutatták, hogy számíthat rájuk a csapat" - mondta Rossi, aki Szoboszlai Dominikról is beszélt a lapnak.

"Nem rossz érzés egy edzőnek, ha van egy ilyen játékosa" - mondta széles mosollyal a kapitány. "Egy zseniális villanás, egy szabadrúgás, jól belőtt szöglet jelentheti a különbséget egy meccsen, de mi ennél is többet kapunk Dominiktól: megnyer nekünk egy meccset két megindulásával.

De ahogy Dominik, úgy én is szeretném hangsúlyozni: nem egy játékosból áll a csapatunk. Az nem kérdés, ki a legjobb futballistánk, de sorolhatnám a kulcsjátékosainkat, akik nélkül most nem lennénk ott az Eb-n. Sallai Roli és Varga Barni góljai, Nagy Ádám áldozatkész játéka, Lang Ádi megalkuvást nem ismerő teljesítménye mind kellett ahhoz, hogy most ott legyünk zsinórban a harmadik Eb-nken, de minden kerettagra igaz ez az állítás, hiszen mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez" - szögezte le a kapitány.

Szoboszlai Dominik szabadabban játszhat a magyar válogatottban Fotó: Csudai Sándor - Origo

Rossi hozzátette, Liverpoolban kötöttebb a szerepe a csapaton belül, a klasszikus box-to-box játékot várják tőle, a válogatottban azonban jóval nagyobb szabadságot kap.

"Tulajdonképpen szabad kezet kap a pályán, hiszen a magyar válogatottban neki kell diktálnia a játék ritmusát.

Érdemes megfigyelni, hogy gyorsította fel a tempónkat a montenegróiak ellen a második félidőben. Mielőtt két zseniális villanással megfordította a meccset. Sajnos nem dúskálunk úgy a tehetségekben, ahogy szeretnénk, ezért amikor felbukkan egy olyan gyönyszem, mint Dominik, óriási a felelősség az edzőkön. Olyan tehetség, mint Dominik, nem születik minden generációban, de ez nem baj. Nekünk az a feladatunk, hogy - akár fiatal, akár rutinos - játékosokat találjunk, akik bizonyos helyzetekben a válogatott segítségére tudnak lenni."

Marco Rossi: jöjjenek a spanyolok!

Marco Rossi szót ejtett a jövő évi, németországi Eb-ről is.

"Keményen beleálltunk, elvégeztük a megkezdett munkát és ott vagyunk az Eb-n, és ez már önmagában nagy dolog. Most folytatódik a kaland, és magasan van a léc, hiszen a két legutóbbi nemzetközi sorozatban kiválóan szerepeltünk.

- mondta a kapitány, aki hozzátette, az olaszokkal nem szeretne játszani, de v

an a fejében egy igazi mission impossible [lehetetlen küldetés] is: szeretne a spanyolokkal játszani!

A soanyolokat akarja ellenfélnek az Eb-n Marco Rossi Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

"Nem azért, mert gyengébbnek tartom őket, mint az első kalap többi csapatát, hanem azért, mert egy

Ez a látványos, kipróbált és klasszisok által híressé lett játékstílus feladná a leckét a magyar csapatnak, de érdekes tapasztalat lenne, az biztos."