Felpofozták az év kihagyott helyzete után az angol válogatott sztárfocistát - videó

Leicester City, Jamie Vardy
Jamie Vardy of Leicester City celebrates victory during the Sky Bet Championship match between Leicester City and Stoke City at the King Power Stadium, Leicester on Saturday 7th October 2023. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Leicester City hazai pályán 2-0-ra győzte le a Watford együttesét a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A listavezető hazaiak mindkét gólját Jamie Vardy szerezte, ám a korábbi angol válogatott támadónak mégsem a góljai voltak a legemlékezetesebb pillanatai a meccsen.

Menetel a Leicester

Két évvel ezelőtt még a Premier League-ben rendeztek Leicester-Watford mérkőzést, ám tavalyelőtt a Watford, tavasszal pedig a 2016-os bajnok búcsúzott az élvonaltól, így már a másodosztályban vitézkednek mindketten. A vendégek az előző idényhez hasonlóan idén is a középmezőnyben szerepelnek, a Leicester azonban a szezon eleje óta feljutó pozícióban áll, szombaton már a 14. győzelmüket szerezték, így továbbra is vezetik a Championshipet.

A Leicester ismét győzelemnek örülhetett Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Vardy emlékezetes meccse

A szombati győzelemért sokáig izgulniuk kellett a hazai szurkolóknak. A korábbi 26-szoros angol válogatott klublegenda, Jamie Vardy az 55. percben lépett pályára, majd nem sokkal ezután

ordító helyzetben rúgta az üres kapu fölé a labdát 4 méterről.

A kimaradt ziccert követően a 36 éves csatár a földre rogyott, aztán kapott is érte egy pofont – meglepő módon saját magát pofozta fel, mielőtt más esetleg megtehette volna ugyanezt, vagy leszidhatta volna a kihagyott helyzetért.

Ám talán éppen ez kellett Vardynak ahhoz, hogy

több mint egy év elteltével ismét két gólt rúgjon egy mérkőzésen,

ugyanis a 76. percben, majd (büntetőből) a 95. percben is eredményes volt, így az ő duplájával nyert a Leicester. Ráadásul Vardy szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt rúgott utoljára két gólt egy másodosztályú angol bajnokin.

A Rókák ezzel a sikerrel két vereség után javítottak a bajnokságban, és megőrizték a hárompontos előnyüket a második Ipswich előtt a tabella élén.