A németek sztárja elmondta, mi kell a magyarok elleni sikerhez az Eb-n

Hungary v Germany - UEFA Nations League NurPhoto General news Soccer Soccer Match UEFA Nations League COmpetition Budapest - Hungary Horizontal SPORT MATCH
Dominik Szoboszlai of Hungary competes for the ball with Leon Goretzka of Germany during the UEFA Nations League A3 match at Puskás Aréna on June 11, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Leon Goretzka, a Bayern München német válogatott középpályása szerint javítani kell a csapatszellemet a Nationalelfben a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságra, amelyen a házigazdák a magyarokkal, valamint a skótokkal és a svájciakkal szerepelnek azonos csoportban.

A 28 éves futballista a ZDF televíziónak adott szombat esti interjúban arról beszélt, hogy a válogatott utóbbi időszakban elért gyengébb eredményei nem javíthatók csak arra alapozva, hogy egyénileg jó képességű játékosokból áll az együttes.

- fogalmazott Goretzka. Hozzátette, minden játékosnak részt kell vállalni abból a folyamatból, hogy túljussanak a jelenlegi krízisen. Elmondta, ő készen áll erre, de a csapattársai nevében nem nyilatkozhat.

A németek jól tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk a Szoboszlai Dominik vezette magyar válogatott ellen Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A németeknek házigazdaként nem kellett selejtezőmérkőzéseket játszaniuk, s Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kinevezése után előbb 3-1-re nyertek az Egyesült Államok ellen, majd 2-2-es döntetlent játszottak Mexikóval felkészülési meccsen. Az utóbbi időszakban viszont a törököktől 3-2-es, az osztrákoktól pedig 2-0-s vereséget szenvedtek barátságos találkozón, így felerősödtek a kritikus hangok.

A német válogatott márciusban a világbajnoki ezüstérmes franciák, valamint a hollandok ellen játszik még, Nagelsmannak ezután ki kell jelölnie az Európa-bajnoki keretet.

A múlt hétvégi hamburgi sorsoláson a magyar válogatott mellett Skóciát és Svájcot húzták ki az A csoportba a németek mellé, akik a nyitómeccset június 14-én a skótok ellen játsszák majd.