Vágólapra másolva!
A vártnál sokkal fordulatosabbra és lényegesen feszültebbre sikerült a Cagliari és a Sassuolo összecsapása a Serie A 15. fordulójának utolsó meccsén.

A szezont tragikusan kezdő szárd csapat (az ötödik fordulóig kellett várni az első gólra, és csak a tizedik fordulóban jött az első győzelem) korán hátrányba került a teljesen kiszámíthatatlan Sassuolóval szemben. A romagnaiak bárkit képesek megverni, és bárkitől képesek egy bűn rossz mecsen kikapni. Ezúttal már a 7. percben vezetést szereztek Martin Erlic góljával.

A találkozón szinte percről percre nőtt a feszültség, különösen azt követően, hogy a vendégek norvég játékosának, Kristian Thorstvedtnek egy jól irányzott könyökössel három fogát verte ki egy hazai játékos.

Négy sárga lap után a 62. percben jött a piros is, a saussolo játékosát, Ruan Tressoldit zavarta az öltőzőbe a bíró. A brazil játékos ugyanis eltörte a hazaiak perui csatárának, Gianluca Lapadulának az orrát.

Az igazi sportszakmai izgalmak azonban csak ezt követően jöttek! A Cagliari mindent egy lapra feltéve rohamozott és a 90+4. percben Lapadula révén ki is egyenlített. Pedig nem lehet azt mondani, hogy a Sassuolo nem tett meg mindent, hogy húzza az időt: a fogatlan Thortstvedt például azért kapott sárgát, mert visszavonszolta a pályára a reklámtáblának lökött csapattársát, Nedim Bajramit.

De meccsnek itt még nem volt vége, jött ugyanis a 90+9. perc, és Leonardo Pavoleti góljával a Cagliari végül megszerezte a győzelmet.

Eredmény, Serie A 15. forduló:
Cagliari - Sassuolo 2-0 (0-1)