Vágólapra másolva!
Angliában hatalmas botrány robbant ki a közösségi médiában, miután a BBC-nél az angol női fociválogatott kapusa, Mary Earps lett az Év sportolója.

Megint női focista lett az Év sportolója Angliában

Earps tagja volt a 2022-ben Eb-győztes angol női fociválogatottnak, amellyel az idei világbajnokságon a döntőig jutott, amit aztán a spanyolok nyertek meg. A teniszsztár Emma Raducanu és a szintén női focista Beth Mead után ismét női győztese lett a díjnak, azonban a végeredményen többen felháborodtak.

Mary Earps kapta az Év sportolója-díjat a BBC szavazásán Forrás: AFP/David Catry

Az ismert médiaszemélyiség és műsorvezető, Piers Morgan szerint nem Earpsnek kellett volna kapnia idén az elismerést, hiszen 2023-ban nem nyert semmit.

posztolta a közösségi médiában Morgan, akinek a véleményét többen is osztották.

Felrobbant az internet az Év sportolója szavazás után

"Elképesztő, hogy a világbajnok Ronnie O'Sullivan nem nyert. Fair Play céljából kapta volna Mary Earps a díjat? Bár ez érdekes, mert volt még 10 másik játékos is a csapatban" - jegyezte meg egy felháborodott kommentelő.

"Megkérdezhetem, hogy Mary Earps miért nyerte meg az Év sportolója díjat? Mit csinált?

írta egy másik elégedetlen internetező.

Sokak szerint a sznúkersztár, Ronnie O'Sullivan érdemelte volna meg a díjat Forrás: AFP/Oli Scarff

"Mary Earps győzelme egy vicc. Még az olimpiára sem kvalifikálták magukat" - mutatott rá a szavazás furcsa végeredményére egy felhasználó a közösségi médiában.

Ja, várjunk csak, hiszen kivédett egy 11-est, és higgyétek el, hogy ez már elég a győzelemhez" - hangzott egy másik kommentelő gúnyos kritikája.