Vas Kata Blanka újabb remek eredményt ért el

WIELRENNEN, CYCLISME, VELDRIJDEN, CYCLO-CROSS, WERELDBEKER, COUP cycling Horizontal
Hungarian rider Kata Blanka Vas competes during the women's elite race of the World Cup cyclocross cycling event in Gavere on December 26, 2022, as part of stage 11 (out of 14) of the UCI World Cup competition. (Photo by DAVID PINTENS / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Vas Kata Blanka ötödik helyen ért célba a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat keddi állomásán a belgiumi Gaverében.

A karácsony utáni ötkörös viadalt mélyen saras, nagyon technikás pályán rendezték, így sok kerékpárcsere és számos elcsúszás, bukás jellemezte. Vas már az első kört a legjobb tízben zárta és szépen haladt előre, sokáig a hatodik volt. Az utolsó kört pedig már az ötödik pozícióban kezdte meg, ezt a helyezést pedig meg is tudta tartani. Az SD Worx 22 esztendős magyar bringása október 18-án bukott edzés közben és eltörte a kulcscsontját. November 25-én tért vissza a versenyzéshez, azóta messze a mostani a legjobb eredménye.

Vas Kata Blanka rég végzett ilyen előkelő helyen Forrás: AFP/David Pintens photography/David Pintens

A versenyen a holland Puck Pieterse diadalmaskodott, világ- és Európa-bajnok honfitársa, az idénybeli korábbi 11 viadalát kivétel nélkül megnyerő Fem van Empel ezúttal másodikként ért célba.