Vágólapra másolva!
Az angol The Guardian minden év végén összeállít egy 100-as listát a világ legjobb futballistáiról, amelyen idén a Liverpool focistája, Szoboszlai Dominik az 52. helyen szerepel.

Az angol lap az értékelésében kiemeli, milyen remek idényt zárt Szoboszlai – aki egyébként először került fel a 100-as listára – az RB Leipzig csapatában, és hogy a 23 éves kora ellenére milyen jó vezetői képességekkel rendelkezik. Említést tesznek még természetesen a magyar válogatottal elért sikereiről is, elsősorban a sorozatban harmadik Eb-kijutásra helyezve a hangsúlyt.

Szoboszlai eddig minden meccsen kezdett a Premier League-ben Forrás: AFP/Paul Ellis

A magyar középpályás remekül illeszkedett be az angol labdarúgásba, és mára már a Liverpool meghatározó játékosává vált. A top 100 élén jelenleg a Manchester City sztárcsatára, Erling Haaland áll, megelőzve a Real Madrid fiatal tehetségét, Jude Bellinghamet és a Paris Saint-Germain klasszisát, Kylian Mbappét.

Az idén aranylabdát nyerő Lionel Messi, aki tavaly még a lista élén állt épphogy befért a legjobb tíz közé, míg Cristiano Ronaldo az 51. helyről visszakapaszkodott a 27.-re.

A legjobb futballisták a The Guardian szerint

1. Erling Haaland (Manchester City)
2. Jude Bellingham (Real Madrid)
3. Kylian Mbappé (paris Saint-Germain)
4. Harry Kane (Bayern München)
5. Rodri (Manchester City)
6. Vinícius Júnior (Real Madrid)
7. Mohamed Szalah (Liverpool)
8. Kevin De Bruyne (Manchester City)
9. Victor Osimhen (Napoli)
...
52. Szoboszlai Dominik (Liverpool)