Mourinhót megint kiállították, káromkodva szidta a bírót

AS Roma v Atalanta BC - Serie A TIM A.S. Roma Atalanta B.C. Serie A Championship Lega Serie A Serie A TIM Olympic Stadium Jose Mourinho 19th day Atalanta Bergamasca Calcio 7 January 2024 Rome Domenico Cippitelli NurPhoto soccer Italian football match day
Jose Mourinho of A.S. Roma is seen during the 19th day of the Serie A Championship between A.S. Roma and Atalanta Bergamasca Calcio at the Olympic Stadium in Rome, Italy, on January 7, 2024. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus a vártnál sokkal nehezebben, Dusan Vlahovic 91. percben fejelt góljával győzte le 2-1-re a Salernitanát az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapján, míg az AS Roma 1-1-es döntetlent játszott odahaza az Atalanta ellen.

A salernói összecsapás felvezetéseként csütörtökön az Olasz Kupában is összecsapott egymással a két együttes, akkor a Juve 6-1-gyel búcsúztatta Filippo Inzaghi csapatát, mely ezúttal lényegesen nagyobb ellenállást fejtett ki. Az első félidőben a torinóiak helyzetig is ritkán jutottak, míg a Salernitana Giulio Maggiore szép góljával megszerezte a vezetést.

Maggiore az 53. percben ismét főszereplővé lépett elő, mivel begyűjtötte második sárga lapját.

Az emberelőnyt Samuel Iling Junior révén a 65. percben használta ki először a Juventus, mely aztán a hajrában a maga javára tudta fordítani a találkozót,

így a bajnokság felénél kétpontos lemaradással áll a második helyen az Internazionale mögött.

A Roma-Atalanta rangadón a vendégek szereztek gyorsan vezetést Teun Koopmeiners révén, a hazaiak azonban még az első félidőben egyenlíteni tudtak Paulo Dybala büntetőből szerzett góljával.

A második félidőben a Roma játszott fölényben, de támadásaiban kevés volt az átütőerő, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

José Mourinho megint hozta a formáját, a 94. percben kiállította a bíró. A szurkolók ettől függetlenül hangosan skandálták a portugál edző nevét, aki állítólag káromkodva szidta a játékvezetőt, miközben távozott a pálya széléről.

A döntetlennel a két csapat között megmaradt az egypontos különbség, az Atalanta a hatodik, a Roma a nyolcadik helyen áll.

Serie A, 19. forduló:
AS Roma-Atalanta 1-1 (1-1)
Salernitana-Juventus 1-2 (1-0)