Vágólapra másolva!
Hiába a tejjel-mézzel folyó Kánaán, Karim Benzem alig fél év után már menekülne vissza Európába a balul elsült szaúdi kaland után.

A 36 éves aranylabdás francia csatár az első szupersztárok egyike volt, aki Szaúd-Arábiába szerződött. Ahogy a BeIn Sports francia nyelvű kiadása fogalmaz, rocksztároknak kijáró rajongással fogadták nem csak csapatánál, az Al-Ittihadnál, de a hatalmas ország egészében is. Benzema minden megkapott, amit csak kért, persze az egy évre szóló mintegy 200 millió eurós fizetésén felül.

Karim Benzema már nem tartja annyira jó döntésnek, hogy az arab országba igazolt Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Csakhogy Benzema korántsem nyújt olyan teljesítményt, mint, amit a csapat szurkolói elvárnak tőle. A drukkerek szerint hiányzik belőle az alázat, és hiába van egész jó mutatója, 24 meccsen 15 gól, pechére mindenki a liga másik szupersztárjához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlítja, aki az idényben 31 meccsen 30 gólt szerzett, és úgy hajt, mintha a heti betevője múlna rajta.

Benzema, aki kisebb sérüléssel bajlódik, nem jelent meg az Al-Ittihad edzőtáborában. De ennek prózai oka van: a csatár ugyanis Mauritiuson nyaralt az Ázsia-kupa miatt kiadott szünetben, és a szigetekre lecsapó tájfun miatt nem tudott visszatérni Szaúd-Arábiába. Így aztán nem volt ott a csapat "évnyitóján" sem, és egyre több hír szól arról, hogy már nem is vágyik vissza a közel-keleti országba. Szeretne újra Európában focizni. És már szóba is került egy csapat, amelynek jelenlegi formáját látva kijelenthetjük, hogy igazi "zsák a foltját" sztori lenne: a sportsajtó ugyanis legtöbbször a Manchester Uniteddel boronálja össze a bukott franciát.