Vágólapra másolva!
Az NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Doru Popadiuc személyében leigazolta a kolozsvári Universitatea középpályását.

A diósgyőriek beszámolója szerint a tapasztalt támadó középpályás 18 évesen mutatkozott be a román élvonalban, tíz év alatt pedig összesen 264 élvonalbeli mérkőzést játszott. Később játszott a Steaua (Ligakupa-győztes) és a Voluntari (Román Kupa-győztes és Szuperkupa-győztes) csapatában. Első légiós évét Kazahsztánban töltötte, ahol az Európa-liga selejtezőjében is pályára lépett. Hazatérve a ismét a Voluntari, majd Politehnica Iași labdarúgója lett. Két egészen kiváló idényt játszott a Chindia mezében, igazi húzóembere volt a csapatnak. Diósgyőrbe Kolozsvárról érkezik. Popadiuc az idei szezonban 9 román bajnokin lépett pályára az Universitatea színeiben, összesen 469 percet töltött a pályán. A román kupában két találkozón jutott szóhoz.

Doru Popadiuc Diósgyőrben folytatja pályafutását Forrás: NurPhoto via AFP/Flaviu Buboi/NurPhoto/Flaviu Buboi

Az NB I hetedik helyén álló klub emellett közleményben tudatta azt is, hogy Popadiuc már csatlakozott is a Spanyolországban edzőtáborozó kerethez.

"Boldog vagyok, hogy a DVTK játékosa lettem. Szerettem volna új helyen kipróbálni magam, amit az U Cluj vezetősége megértett, és lehetővé tették az átigazolásomat, amiért hálás vagyok nekik.

Tudom, hogy az évek során több román játékos is szerepelt Magyarországon, akik rendre szép dolgokat nyilatkoztak utána az itt töltött időről. Pályafutásom során számtalan poszton játszottam már, még szélső hátvédet is, de a középpálya közepén érzem a legjobban magam, valamint jobb vagy bal oldali szélsőként szeretek még játszani. Alig várom, hogy csatlakozzam a társakhoz, elkezdjük a közös edzéseket, minél előbb jó formába kerüljek, és a csapat hasznos tagja legyek" – mondta szerződése aláírása után Popadiuc.