Cristiano Ronaldo megőrült

Al-Hilal v Al-Nassr - Saudi Pro League​​​​​​​ Football,Riyadh,Saudi Pro League,Soccer,sports Horizontal
RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 01: Cristiano Ronaldo of Al-Nassr during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Nassr at King Fahd Stadium in Riyadh, Saudi Arabia on December 01, 2023. Mohammed Saad / Anadolu (Photo by Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál Cristiano Ronaldo olyan furcsa nyilatkozatot adott pénteken este Dubajban a Globe Soccer díjátadó ünnepségen, hogy a fél világ azt találgatja: vajon megőrült a Szaúd-Arábiában játszó focista?

A 2023-as naptári évben C. Ronaldo 54 gólt lőtt, ezzel ő lett a világ legeredményesebb gólszerzője. Ez tény. Mindez a portugál játékost arra késztette, hogy pénteken este különös nyilatkozatot tegyen.

Cristiano Ronaldót Szaúd-Arábia fizetett ügynökének tartják Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Abdullah Abdulaziz

Szeretem, ha az emberek kételkednek bennem. A 2022-es év valóban borzalmas volt a számomra, de felálltam és újra itt vagyok. 22 éve vagyok profi focista. A saját pályafutásom, a sikereim hatalmas kritika azoknak, akik jóval fiatalabbak nálam."

Ronaldo szerint a szaúdi labdarúgó-bajnokság jobb, mint a francia.

Azt hiszem, Szaúd-Arábia jó választás volt nekem. Miért ne adnék esélyt egy új országnak, futballommal és szenvedélyemmel meg tudom változtatni mások véleményét. Miért ne? Nem vagyok arrogáns, de ezeket a dolgokat már elmondtam egy éve is. Jó lépés volt Szaúd-Arábiába jönnöm. Nagyon boldog vagyok, egyre több jó játékos, edző, sőt táplálkozási szakértő is eljön ide! A szaúdiak folyamatosan fejlődnek, a jó munkához idő kell.

Már egy éve játszom itt, tudom miről beszélek. Jelenleg a bajnokságunk jobb, mint a francia bajnokság, mi pedig még jobbak leszünk" – fogalmazott.

Cristiano Ronaldo nem tudja, mit beszél? Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Mohammed Saad

Ronaldót megkérdezték, meddig futballozhat még, mire ő viccesen azt válaszolta: "Hogy mikor fejezem be? Nem tudom. Én most még újabb tíz évre gondolok."

A korábbi Real Madrid-sztár provokatív kijelentéseire adott reakciók nem várattak sokáig magukra. „Nem igazán dicsekedhetsz a gólokkal Szaúd-Arábiában, tesó" – írta egy felhasználó az X-en (korábban Twitter), aki Ronaldót Haalanddal hasonlította össze. Mások is hangsúlyozták a Premier League és a Szaúd-Liga közötti osztálykülönbséget : "Tíz gól Szaúd-Arábiában annyit ér, mint egy gól Európában" - írta egy másik kommentelő, egy harmadik pedig kemény ítéletet hozott:

Végül többen megállapították, hogy Cristiano Ronaldónak végképp elment az esze és ő nem más, mint a szaúdiak fizetett ügynöke.