Messiék világbajnok edzője döntött a jövőjéről

Lionel Scaloni, Lionel Messi
Lionel Scaloni head coach of Argentina and Lionel Messi right winger of Argentina and Paris Saint-Germain celebrate victory after the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium on December 9, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Scaloni szerdán megerősítette, hogy a világbajnoki címvédő argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya marad.

A 45 éves szakember jövője azután vált kérdésessé, hogy novemberben, a brazilok elleni vb-selejtezőn aratott 1-0-s siker után sejtelmes nyilatkozatot adott saját szerepvállalásával kapcsolatban.

Argentin sajtóértesülések szerint ugyanakkor januárban Scaloninak sikerült megegyeznie a dél-amerikai ország futballszövetségével arról, hogy legalább a nyáron sorra kerülő kontinenstorna, a Copa America végéig kapitány marad.

- nyilatkozta most az olasz televíziónak Scaloni. "Átgondoltam, hogy hogyan kell folytatnia a válogatottnak és hogy melyik az a pillanat, amikor helyet kell adni a fiataloknak, mert ez fontos a számunkra" - tette hozzá.

Scaloni marad a világbajnok argentinok kapitánya Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A sikertréner a 2018-as vb-t követően váltotta Jorge Sampaiót a válogatott élén, miután az argentinok a nyolcaddöntőben búcsúztak Oroszországban. A 2022-es világbajnokságon aztán aranyéremre vezette Lionel Messiéket Katarban, egy évvel korábban pedig Copa Americát nyert együttesével. A FIFA által a 2022-es év edzőjének választott Scaloni szerződése 2026-ig szól az argentin szövetségnél.