Vágólapra másolva!
Fájdalmasan fiatalon, mindössze 34 évesen meghalt az NB I-ben szereplő Kisvárda egykori játékosa, Tóth György. A korábbi balhátvéd - aki a kisvárdai színekben két NB III-as bajnoki címet is szerzett - tragikus hirtelenséggel hunyt el az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben, ahol amatőr szinten még futballozott.

Tóth György 34 évet élt

Fiatalon érte a halál a kisvárdai színekben két NB III-as bajnoki címet is szerzett balhátvédet. Tóth Györgyöt - számolt be a tragikus hírről a Kisvárda.

Meghalt a Kisvárda korábbi focistája, Tóth György Forrás: Kisvárda

Tóth György 2011 és 2013 között volt kisvárdai labdarúgó, tagja volt a 2012-ben és 2013-ban NB III-as bajnoki címet nyert, 2013-ban bemutatkozott az NB II-es csapatuban, majd utolsó magyarországi klubjába, Mosonmagyaróvárra igazolt.

Debreceni nevelésű futballistaként azt megelőzően játszott még Létavértesen, Nyíregyházán, Hajdúböszörményben és Balkányban is. Tagja volt az amatőr magyar válogatottnak, amely 2013-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Olaszországban, a jelenlegi vezetőedző, Feczkó Tamás irányításával.

Tóth György emléke örök

Tóth György emléke előtt külön tiszteleg a New Jersey-ben található Garfieldi Magyar Klub, amely január 27-én, szombaton, helyi idő szerint 14 órakor megemlékezést és adománygyűjtést tart.

Az adományt a családja számára gyűjtik, hogy Tóth György holttestét haza tudják szállítani, és családja jelenlétében kísérhessék utolsó útjára.