Vágólapra másolva!
A Buffalo Sabres idegenben egy góllal legyőzte a New York Rangers együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, ezzel bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe.

Hiába szerzett vezetést az első harmadban a Rangers Michael Nylander révén, a Szablyások elképesztő erős második 20 percet produkáltak, amelyben Dmitrij Kalinyin, Jason Pominville, Jochen Hecht és Chris Drury góljára csupán Paul Mara tudott emberelőnyből válaszolni.

4-2 után aztán mindent elkövetett az egyenlítésért a hazai együttes, ám Jaromir Jagr szépítését követően Hecht újabb gólja mindent eldöntött, erre Nylander már csupán egyszer tudott válaszolni.

A statisztika egyébként előrevetítette a Rangers bukását, eddig ugyanis 17 alkalommal fordult elő, hogy a csapat a rájátszásban 3-2-es vesztésre állt, de mindössze egyszer tudta megnyerni a négy győzelemig tartó párharcot: még 1994-ben a New jersey Devils ellen. Sőt, hetedik meccset is csak négy alkalommal harcolt ki, a Devils elleni párharc mellett a Bostonnal (1939), a Chicagóval (1971) és a Philadelphiával szemben (1974).

Eredmény, rájátszás, Keleti főcsoport, elődöntő, 6. mérkőzés:
New York Rangers - Buffalo Sabres 4-5
A párharcot 4-2-re a Buffalo nyerte, ezzel bejutott a főcsoport fináléjába.